star

Opći uvjeti i odredbe

Molimo da pažljivo pročitate Opće uvjete i odredbe s obzirom na to da sadrže podatke koji su važni Vama kao kupcu te se odnose na svaki proizvod kupljen na našoj internetskoj stranici.

Opći uvjeti internetske trgovine 365Nature pripremljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot), Zakonom o zaštiti osobnih podataka (PDPA-1) i Zakonom o elektroničkim komunikacijama (ZEKom-1). Saznajte više o politici privatnosti ovdje.
Postupamo brižno s Vašim osobnim podacima kao što su ime, adresa i ostale obavezne informacije potrebne prilikom registracije i naručivanja na 365Nature internetskoj stranici. Zaštita Vaše privatnosti je naš prioritet. Vaše osobne podatke nećemo na bilo koji način prosljeđivati trećim osobama.

 • Internetskom stranicom 365Nature (u daljnjem tekstu: “trgovina”) upravlja:
 • Tvrtka: Myristica d.o.o.
 • Adresa: Frana Kršinića 6b
 • Registracijski broj: 2343428000
 • Broj PDV-a: 27249059936
 • E-mail: info@myristica.hr
 • Telefon: 385 1 4579 399
 • Koja je također davatelj usluge e-trgovine (u daljnjem tekstu “davatelj usluge" ili "365Nature").
 • Opći uvjeti i odredbe uređuju rad internetske trgovine 365Nature, prava i obveze korisnika i trgovine te uređuju poslovne odnose između prodavatelja i kupca.
 • Kupac je suglasan s Općim odredbama i uvjetima koji vrijede u trenutku kupnje (potvrđivanje internetske narudžbe). Prilikom naručivanja putem interneta korisnika se upozorava na Opće uvjete i odredbe svaki put kad potvrdi narudžbu.
 • Sljedeći Opći uvjeti i odredbe primjenjuju se na sve proizvode, ponude, usluge i sporazume sklopljene sa ili u ime tvrtke 365Nature, osim ako se drugačije pismeno ne dogovori.
 • Sav sadržaj na 365Nature internetskoj stranici i bilo kojoj od njezinih poddomena vlasništvo je tvrtke 365Nature i ne smije se ponovno objavljivati, mijenjati, distribuirati ili koristiti bez našeg izričitog pismenog pristanka.
 • Pridržavamo pravo odbiti uslugu bilo kome, u bilo kojem trenutku.
 • Bilo kakve nejasnoće u sljedećem tumačenju ne mogu se upotrijebiti protiv stranke koja ga sastavlja.

Informacije o pristupačnosti

 • Prodavatelj se obvezuje na kupcu, prije nego što ga veže neki ugovor ili ponuda, pruži sljedeće podatke:
  Podatke o tvrtki (naziv i mjesto poslovanja, matični broj)
 • Podaci za kontakt koji omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail, telefon)
 • Bitne karakteristike proizvoda (uključujući usluge nakon prodaje i garancije) te rok valjanosti ovih podataka
 • Dostupnost proizvoda (svaki proizvod koji se nudi na web mjestu trebao bi biti dostupan u razumnom roku)
 • Jedinice isporuke (kao i način, mjesto i vrijeme isporuke)
 • Cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno definirane i mora biti jasno sadrže li poreze i troškove prijevoza i druge troškove te razdoblje valjanosti tih podataka
 • Način plaćanja i isporuke ili izvršenja i valjanost ovih podataka
 • Valjanost ponude
 • Rok u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjeti za odustajanje (opis prava na povlačenje u skladu sa ZVPot 43c; u slučajevima kada je potrošač u skladu s člankom 43c ZVPot o pravu na odustajanje izričito se ne obavještava)
 • Tumačenje žalbe, uključujući podatke o osobi za kontakt

Korisnici i registracija

Korištenjem 365Nature web trgovine i prihvaćanjem naših Općih uvjeta i odredbi, prihvaćate da ste bilo koje odgovarajuće dobi u svojoj zemlji prebivališta ili imate pristanak skrbnika.
Internetska trgovina 365Nature omogućuje upotrebu registriranih i neregistriranih korisnika (u daljnjem tekstu: Korisnici). Da bi se registrirao na 365Nature internetsku trgovinu, kupac mora registrirati račun putem stranice za registraciju.

Korisnik internetske trgovine nakon registracije dobiva korisničko ime i lozinku. Adresa e-pošte, korisničko ime i zaporka nedvosmisleno definiraju i povezuju registriranog korisnika unosa podataka. Isključiva je odgovornost kupca da osigura da su navedene vjerodajnice pouzdane. Ako korisnik u bilo kojem trenutku želi promijeniti adresu e-pošte, potrebno je poslati zahtjev na info@myristica.hr
Odgovornost kupca je da zaštiti svoje vjerodajnice za prijavu, jer su one strogo povjerljive. 365Nature nije odgovoran za bilo kakvu zlouporabu vjerodajnica za prijavu i pretpostavlja da je osoba koja koristi našu web stranicu kupac.

Ako kupac sumnja da su njihove vjerodajnice ugrožene, mora promijeniti svoju vjerodajnicu sa svom dužnom žurbom.

365Nature zaposlenici nikada neće tražiti vašu lozinku.
Jednokratnim ulaskom putem e-maila korisnik postaje gost. Tako registrirani korisnik kao gost stječe pravo na kupnju u internetskoj trgovini 365Nature

Proizvodi i usluge

Pridržavamo pravo promjene ili prestanka proizvodnje bilo kojeg proizvoda u bilo kojem trenutku bez ikakve odgovornosti prema kupcu ili bilo kojoj trećoj strani.

Ne možemo biti odgovorni za razlike u boji, mirisu ili okusu bilo kojeg proizvoda. 365Nature CBD ulje je prirodni proizvod i podložan je prirodnim varijacijama.

Pridržavamo pravo, ali nismo obvezni ograničiti prodaju na bilo koju osobu, treću stranu, jurisdikciju ili zemljopisnu regiju po našem nahođenju.

Kroz našu web stranicu možemo povremeno pokretati posebne ponude i usluge u vezi s našim proizvodima. Pridržavamo pravo zaustaviti i kontrolirati takve ponude po vlastitom nahođenju.
Ne možemo jamčiti da će naše usluge biti neprekinute ili bez grešaka. U takvoj situaciji, 365Nature će kontaktirati kupca kako bi dogovorio rješenje.

Potičemo kupce da pregledaju naručene proizvode nakon primitka, a u slučaju bilo kakvih nedostataka, da nas odmah kontaktiraju.

Nakon što se neki proizvod dostavi na određenu adresu i prihvati ga se, rizik se prenosi na kupca.

Informacije

Nikakve informacije koje pruža 365Nature ne smiju se uzimati kao savjet ili medicinsko znanje, već su to samo za opću svrhu. Svaka odluka donesena samo na temelju podataka na ovoj web stranici donosi se na vlastiti rizik. Pridržavamo pravo promjene podataka i sadržaja koji se nalaze na našoj web stranici i izvornoj literaturi. Slažete se da je vaša odgovornost nadzirati bilo kakve promjene. Iako se trudimo osigurati da su sve informacije na našoj web stranici i izvornoj literaturi ispravne, mogu se pojaviti povremene tipografske pogreške ili propusti. Pridržavamo pravo da ih ispravimo kako smatramo prikladnim, kao i ažuriramo ili poništimo bilo koju narudžbu koja bi s time mogla biti povezana.

Način naručivanja

Kupoprodajni ugovor između prodavatelja i kupca u internetskoj trgovini 365Nature zaključuje se u trenutku kada 365Nature kupcu pošalje prvi e-mail o statusu njegove narudžbe (pod nazivom: "Vaša je narudžba prihvaćena."). Od ovog trenutka sve cijene i ostali uvjeti su fiksni i vrijede i za prodavatelja i za kupca. Kupac je osoba čiji se podaci navode prilikom podnošenja narudžbe. Naknadna promjena podataka o klijentima nije moguća. Kupoprodajni ugovor (tj. prva e-pošta o statusu narudžbe) elektronički se pohranjuje na server.

Načini plaćanja

Plaćanje mora biti obavljeno od strane kupca prije otpreme bilo koje robe.
Pridržavamo pravo izbora i izmjene prihvatljivih načina plaćanja.
Pridržavamo pravo odbiti ili otkazati bilo koju narudžbu ili uslugu po našem nahođenju.
Vi, kupac, suglasni ste osigurati da su svi podaci o računu ažurirani i relevantni. 365Nature nije odgovoran za kašnjenja ili dodatne troškove uzrokovane netočnim informacijama.
U slučaju da narudžba ili usluga kupca budu otkazane, ograničene ili zaustavljene, 365Nature će nastojati u razumnim granicama kontaktirati kupca radi objašnjenja situacije.

Kreditne kartice

Plaćanje kreditnom karticom smatra se jednim od najčešćih i najsigurnijih načina plaćanja putem interneta. Na internetskoj trgovini 365Nature prihvaćamo i Visa i MasterCard. Da biste koristili ovaj način plaćanja, na odgovarajuću stranicu unesite podatke o kartici, datum isteka i troznamenkasti sigurnosni kôd (koji se nalazi na poleđini kartice). Vaše uplate treba izvršiti odmah, a mi ćemo po uplati početi pripremati vašu narudžbu.
Za potvrdu plaćanja potrebno je unijeti dodatni kod 3D Secure (Potvrđeno Visa ili Mastercard Sigurnim kodom). 3-D Secure je međunarodni sigurnosni standard osmišljen za omogućavanje poboljšane sigurnosti i autentifikacije za Vas prilikom korištenja svojih debitnih ili kreditnih kartica za web shop kupnju. Podržavaju ga MasterCard ("MasterCard SecureCode") i Visa ("Provjereno od strane Visa"). Primjenjuje se na mjestu transakcije i obično uključuje kupca koji od strane banke koja izdaje kartice od njega traži da unese šifru ili lozinku kako bi dokazao da je legitimni vlasnik kartice. Takav je sustav razvijen kako bi se smanjio rizik od neovlaštene uporabe kreditnih kartica od trećih strana. Za više informacija obratite se svojoj banci, izdavatelju kartice.

Bankovni prijenos

Ako želite platiti izravnim bankovnim prijenosom, uplatu možete poslati na sljedeće podatke:
Tvrtka: Myristica d.o.o.
Adresa: Frane Kršinića 6c 1000 Zagreb, Hrvatska, Europa
IBAN: HR3823600001102538449
SWIFT: ZABAHR2X
Naziv banke: Zagrebačka banka d.d.
Obavezno upotrijebite broj svoje narudžbe kao referencu/opis plaćanja. Napomena: bankovni prijenos ponekad može potrajati i do 3 radna dana, ovisno o mjestu prijenosa. Mi ćemo početi pakirati Vašu narudžbu čim transfer bude potvrđen.

Fakturiranje

Ako ste kupac iz Europske unije, dobit ćete fakturu na svoju e-mail adresu (u .pdf ili .jpg formatu) odmah nakon dostave paketa. Ako živite izvan EU, dostavit ćemo fakturu unutar vašeg paketa.
Na računu su navedeni podaci o cijeni i svim troškovima koji se odnose na kupnju te obavijest o pravu na otkaz ugovora. Kupac je dužan provjeriti točnost podataka prije slanja narudžbe. Kasniji prigovori na ispravnost podataka bit će zanemareni. Kasnije, imajući u vidu da prigovori o ispravnosti izdanih računa nisu zanemareni.

Cijene

Sve cijene na web stranici 365Nature uključuju PDV osim ako nije izričito drugačije navedeno. Svi dodatni troškovi koji mogu nastati bit će prikazani odvojeno. Istaknute cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i to za gore navedene načine plaćanja pod gore navedenim uvjetima. Pridržavamo pravo promjene cijena bez prethodne najave. Može se dogoditi da podaci o cijenama nisu ispravni. U tom slučaju ili u slučaju da se promjena cijene dogodi tijekom obrade narudžbe, 365Nature će omogućiti kupcu da otkaže kupnju.
Popusti, promotivni kodovi i slično se ne zbrajaju. Samo popusti i kodovi koji su dostupni za pojedinačne proizvode se zbrajaju.

Promotivni kodovi i vaučeri

Promotivni kodovi osiguravaju različite benefite pri kupnji i vremenski su ograničeni. Kôd aktivne promocije možete pronaći u oglasu na naslovnoj stranici, u našoj e-mail komunikaciji ili na drugim komunikacijskim kanalima.
Zamjena promotivnog koda za gotovinu nije moguća. Vrijednost kupnje mora biti veća od vrijednosti promotivnog koda ili vaučera.

Odredbe vezane uz povrat robe

Rok trajanja proizvoda je 2 godine nakon kupnje i 6 mjeseci nakon otvaranja proizvoda. Svaki 365Nature proizvod ima pojedinačni rok trajanja, tako da ga morate vidjeti kako biste ga vidjeli.

U slučaju primanja neispravnih ili oštećenih proizvoda na navedenu adresu, kupac ima pravo na prijavu (info@365Nature.co.uk) u roku od 14 dana nakon što je primio narudžbu te ima pravo odustati od ugovora bez potrebe za obrazloženjem svoje odluke. Rok počinje teći dan nakon dana preuzimanja. Jedini trošak otkazivanja ugovora za kupca jest trošak povrata robe. Roba mora biti vraćena u roku od 14 dana od podnesene obavijesti o odustajanju.

Potrošač mora vratiti sve proizvode prodavaču u originalnom pakiranju zapečaćenim, neoštećenim, neotvorenim i u istoj količini osim ako predmet nije uništen, oštećen, izgubljen ili se smanji njegova količina bez krivnje potrošača. Potrošač ne smije slobodno koristiti proizvode do odustajanja od ugovora. Povrat novca izvršit će se samo nakon što su vraćeni proizvodi sigurno zaprimljeni i pregledani.

U slučaju odustajanja od ugovora te ako je upotrijebljen kôd za popust ili vaučer, to se smatra popustom i neće se vratiti korisniku. Korisniku će biti vraćen samo iznos plaćen za proizvod. Troškove slanja nije moguće refundirati kao niti troškove uvozne carine.

Obrazac za povlačenje proizvoda dostupan je ovdje. (LINK?)
Ako želite vratiti proizvod, molimo Vas kontaktirajte nas e-poštom na adresu info@myristica.hr U dogovoru s članom našeg tima, predmet se može vratiti samo jednom. U slučaju oštećenja, rado ćemo Vam poslati zamjenu nakon što nam se originalni artikal vrati i mi ga pregledamo. Morate nas obavijestiti u roku od 14 dana od primitka proizvoda kako ga želite vratiti. Nakon dogovora, potrebno ga je vratiti u roku od još 14 dana.

Ako ste primijetili da je pošiljka fizički oštećena, da nedostaje sadržaj ili ima znakove otvaranja, možete pokrenuti postupak kompenzacije pri DHL ili GLS kurirskoj službi te Hrvatskoj pošti.

Ako primite oštećen predmet, odmah ga fotografirajte. Pobrinite se da se roba zapakira na siguran način za put do nas, a nakon što se dogovorite s našom službom za korisnike, vratite ga na pregled

Povrati i zamjene

U trenutku kada predajete svoju narudžbu, prihvaćate da ukoliko je pošiljka zadržana na carini ili je izgubljena u tranzitu, refundaciju nije moguće izvršiti. Narudžbe koje spadaju pod spomenute okolnosti, rješavat će se ovisno o pojedinom slučaju.

Otplata će se izvršiti u najkraćem mogućem roku, ali najkasnije u roku od 30 dana od primitka obavijesti o odustajanju. Povrat plaćanja kupcu izvršit će se bankovnim prijenosom na njegov bankovni račun.
Ako je zatražen povrat, nakon dogovorenog vraćanja proizvoda u naše skladište, član tima će pregledati predmet kako bi se uvjerio da ispunjava gore navedene uvjete. Ako tijekom inspekcije bude odobreno, povrat sredstava bit će vraćen putem inicijalnog načina plaćanja ako je moguće.

Napominjemo: troškove povrata koje je izvršio kupac nije moguće vratiti osim ako je artikl na adresu kupca stigao oštećen.

Vaše zadovoljstvo nam je vrlo važno pa ako niste zadovoljni proizvodom, molimo kontaktirajte našu Službu za kupce na info@myristica.hr

Podsjećamo, ako je naručeni proizvod oštećen nakon isporuke, o tome nas morate obavijestiti u roku od 14 kalendarskih dana od primitka. Možete koristiti gornju adresu e-pošte da nas obavijestite o bilo kakvoj šteti (s fotografijama). Nakon što se pošalje, pregledat ćemo artikl i poslati zamjenu, ako je primjenjivo.

Zaštita osobnih podataka

Internetska trgovina 365nature.hr posluje sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (PDPA-1-UPB1) obvezna je zaštititi osobne podatke svojih korisnika.
Za poslovne potrebe Myristica d.o.o. prikuplja sljedeće podatke:

 • Ime i prezime
 • Adresa za naplatu
 • Dostavna adresa
 • E-mail adresa
 • Kontakt telefon
 • Korisničko ime
 • Lozinku u šifriranom obliku i drugi podaci koje korisnici unose u obrasce na našoj web stranici

Ne odgovaramo za točnost podataka koje su unijeli korisnici.

Kako bismo osigurali sigurnost, prikupljamo i IP adrese s kojih korisnici pristupaju web mjestu. Svakom korisniku se na početku sesije dodjeljuje kolačić (cookie) za prepoznavanje i nadzor košarice. 365Nature može između ostalih kolačića pohraniti na računalo korisnika i druge stvari kao što su identifikacijski broj korisnika u šifriranom obliku (radi prepoznavanja sljedeće posjete korisnika), pregled članaka (kako bi korisnici znali koje su proizvode već ocijenili i sl.) kao i kolačiće Google Analytics (analiza web stranice posjeta).

Sve informacije, osim kolačića, trajno se pohranjuju na server. Kolačići sesije spremaju se u memoriju servera samo tijekom trajanja posjete i brišu se nakon jednog sata neaktivnosti. Trajni kolačići pohranjuju se na računalu posjetitelja. Kolačići su mali dijelovi informacija koji govore vašem računalu o prethodnim interakcijama s našom web stranicom. To omogućava našoj web stranici da brže funkcionira, kao i da zapamti podatke koje ste prethodno naveli kao što je vaše korisničko ime, i sl. kako bi korisnici imali jednostavnije i praktičnije korisničko iskustvo.

Voditelj može koristiti podatke u anonimnom sažetku za potrebe statističke analize. To nam omogućuje stalna poboljšanja. 365Nature ni u kojem slučaju neće predati korisničke podatke neovlaštenim osobama. Usluga dostave (npr. DHL ili Hrvatska pošta) bit će povjerena samo korisničkoj adresi i kontaktu za dostavu.
Podaci koje 365Nature prikuplja i obrađuje bit će objavljeni samo ako je takva odgovornost izričito određena zakonom i u dobroj vjeri da je takvo postupanje nužno.